/2011-archivum1

 

 

 

 

 

 

 


Kellemes Karácsonyt és boldog új évet kívánunk!
Merry Christmas and Happy New Year!

Az OIK dolgozói 

Sikeres árverés az OIK javára

Sikeres árverés az OIK javára

Élénk érdeklődés mellett zajlott le az Országos Idegennyelvű Könyvtár javára rendezett jótékonysági árverés. A könyvtár számára felajánlott művészeti alkotások közül vevőre találtak Gyulai Líviusz és Tavaszy Noémi linómetszetei, Győri Blanka és Istók Bernadett festményei, Tószegi Zsuzsanna, Hajdú Mónika, Zachár Ottó, Mészáros Péter és Stuart Willats fotográfiái. Az aukción befolyt 120 ezer forintot a könyvtár új könyvek vásárlására fordítja.

Senki többet? - Jótékonysági árverés az OIK javára

Senki többet? - Jótékonysági árverés az OIK javára

2011. december 2., péntek 18 óra
Olvasóterem

A GRANDIOSO! ünnepi est keretében idén első alkalommal kerül megrendezésre az a jótékonysági árverés, ahol kalapács alá kerülnek azok az alkotások, melyeket neves művészek ajánlottak fel, hogy ezzel is segítsék Könyvtárunk gyűjteményének fejlesztését. Az árverésre felajánlott műalkotások megtekinthetők a Rendezvénytermünkben 2011. november 30-ig, az online Galériában, illetve letölthetik katalógusunkat.

HÉTFŐTŐL ISMÉT NYITVA A KÖNYVTÁR! 10 ÓRÁTÓL VÁRJUK KEDVES OLVASÓINKAT!

Kedves Olvasóink!

Kedves Olvasóink!

Nyári munkálataink miatt (rendezés, tisztítás) kérjük, hogy a kikölcsönzött audio és audiovizuális anyagokat (kazetta, VHS, hangoskönyv, CD, DVD, nyelvkönyv csomagok) 2011. július 29., péntek 17 óráig visszahozni szíveskedjenek!
Köszönettel: a könyvtár munkatársai

Állásajánlat: spanyol-portugál nyelvi referens

Állásajánlat: spanyol-portugál nyelvi referens

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet spanyol-portugál nyelvi referens munkakör betöltésére.

A Zene Ünnepe könyvtárunkban és Zeneműtárunkban

A Zene Ünnepe könyvtárunkban és Zeneműtárunkban

2011-06-21

2011-ben az OIK-ban ezen a napon a kombinált és a zeneműtári beiratkozás engedményes lesz, a Zeneműtár pedig apró meglepetésekkel várja régi és új olvasóit!

Új angol és német nyelvű hangoskönyvek - a "Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen" Alapítvány NCA pályázata

A "Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen" Alapítvány az Országos Idegennyelvű Könyvtár szakmai tevékenységének, szolgáltatásainak, rendezvényeinek támogatása céljából jött létre.
Alapítványunknak immár második alkalommal nyílt lehetősége angol és német nyelvű hangoskönyvek beszerzésére a Nemzeti Civil Alapprogram pályázati támogatása által.
Az Alapítvány a támogatott intézmény tevékenységén keresztül a különféle társadalmi csoportok, így a fogyatékkal élő használók dokumentumokhoz való hozzáférését is támogatja. Pályázatunk látássérült emberek által is jól használható hangoskönyvek, illetve hangzó anyaggal ellátott könnyített olvasmányok beszerzésére irányult. Ennek keretén belül 12 db angol és 9 db német nyelvű hangoskönyvet, illetve hangzóanyaggal ellátott könnyített olvasmányt sikerült vásárolnunk. Nyelvi referenseink a következő újdonságainkat ajánlják olvasóinknak szeretettel.

 

Fenntartható fejlődés

Fenntartható fejlődés

Könyvtárunkban a fenntartható fejlődést kiemelt területként kezeljük. Lehetőségeinkhez képest igyekszünk egyre több olyan lépést megtenni, ami segít csökkenteni a működésünkkel járó környezeti terhelést.