ORSZÁGOS IDEGENNYELVŰ KÖNYVTÁR HANGOSTÉRKÉP

Félemelet


A hátsó lépcsőházból érkezünk a szintre.

Jobbos, majd kétoldali korláttal ellátott, kontrasztos élű lépcsősoron haladunk.
A lépcsősor előbb jobbra, majd a következő pihenő után balra fordul. A lépcsősor kétfokú lépcsővel indul.
A félemeleti lépcsőházba felérve, balra-hátra indul az 1. emeletre vivő lépcsősor.
Balra folyosó nyílik. A lift és hivatali helyiségek előtt haladunk el.
Jobbra, a Zeneműtár kifelé nyitott ajtaján belépve, meredek rámpán át érkezünk a helyiségbe.
Belépve, az információs szolgálat pultjának belső felén találjuk magunkat. A pultok között, továbbhaladunk előre, újabb rámpán, lefelé. Jobbra és balra is pultot észlelünk magunk mellett. Szabad, nagy, világos helyiségben állunk. A falak mentén és a belső területen, keresztben, végig könyvespolcok sorakoznak.
Előttünk három lehallgató-asztal tölti ki a teret, ránk merőlegesen.
Az információs pultot bal oldalunkra véve haladunk előre. Szemközt falhoz érkezünk, ahonnan balra nyíló, rövid, jobbra forduló lépcsősoron megyünk fel a szinteltolásos helyiség felső területére.
Miután felértünk, balra találjuk a főlépcsőházba nyíló ajtót. Ha ezen át távozunk, előbb egy hosszanti, emelvényes részre lépünk be, amelynek két végében olvasósarkot találunk. Innen kétfokú lépcsővel újabb közbülső szintre lépünk le, ahonnan a mosdókat érhetjük el: jobbra indulva, a folyosóág végében találjuk a Férfi WC-t, majd a Női WC-t. Szemben jelöletlen ajtó van.
Visszatérve a Zeneműtár felső területére, nagyon egyszerű elrendezéssel találkozunk: a hanghordozók a falak mentén lévő polcokon találhatóak. Középütt, hosszanti asztal áll, melynek innenső és túlsó végén is székek sorakoznak. Ez utóbbi a folyóirat-olvasó területe.