ORSZÁGOS IDEGENNYELVŰ KÖNYVTÁR HANGOSTÉRKÉP

Földszint


Rámpán felmenve, keskeny, fotocellás ajtón át érkezünk az épület szélfogójába. Szemben újabb, szélesebb fotocellás ajtón át jutunk az előcsarnokba. Mindkét ajtó üvegfelületű, kétfelé, oldalra nyílik.
Balra van a Ruhatár nyitott helyisége, jobbra pedig, a Beiratkozás szintén nyitott tere.
A Ruhatárba belépve, szemben és balra a ruhatáros egy méter magas pultja, a jobb oldali fal mentén pedig, a ruhásszekrény-sor húzódik, ami tovább folytatódik a bal oldali fal mentén is.
A Beiratkozás nyitott helyiségébe belépve, rögtön előttünk szék jelzi a pult mögötti munkatárs helyzetét.
Az előcsarnokban beléptető-kapuk és karos beléptető ajtó állja el az utunkat. Lassan haladjunk, a bot késve érzékeli a karokat.
A jobb oldali kapu szolgálja a beléptetést, a bal oldali a kiléptetést, a karos ajtó pedig, a közlekedésben akadályozott személyek áthaladását hivatott megkönnyíteni.
A beléptetés mágneskártyával történik. Az érzékelő felület mellmagasságban található.

A kapukon átjutva, jobbra kisebb térség nyílik meg, amely akusztikusan is jól elkülöníthető a közlekedő-tértől. Jobbról, érzékelő kapu mellett haladunk el, majd balra találjuk, kétfokú lépcsőn fellépve a főlépcsőházat, a térség szemközti végében pedig egy, többnyire nyitva tartott fotocellás ajtót. Ezen áthaladva érkezünk a visszhangos aulába.
Ezen helyiség falai mentén asztalkák állnak székekkel.
1 óra irányában átvágva jutunk a lift és a hátsó lépcsőház előterébe: az előtér-folyosón előbb a jobbra nyíló liftajtóhoz érkezünk, majd továbbhaladva érjük el a felfelé futó lépcsősort.
A bal oldali falon kis átjáró nyílik egy rövid, alacsony belmagasságú folyosóágba, amelynek jobbos fala mentén két italautomata áll. Szemközt nyílik a mosdók előtere: jobb sarokban van a Férfi WC, bal sarokban a Női WC, továbbá, a szemben nyíló két ajtó közül a bal oldali az Akadálymentes WC ajtaja.