ORSZÁGOS IDEGENNYELVŰ KÖNYVTÁR HANGOSTÉRKÉP

Megközelítés

 

A metrókijárat mögött, jobbra-hátra nyíló feljárón át érkezünk a felszínre, a Ferenciek terére.
2 óra irányában átvágunk a térségen, és behúzódunk a jobb oldali fal mellé.
A fal mellett haladunk előre, falkiszögellést kerülve.
A Curia utca járda szintjébe emelt úttestén haladunk át. Sétálóutca, nincs keresztirányú forgalom. Tovább, előre.
Jobbra, visszhangos árkád nyílik, elhaladunk mellette.
Az Irányi utca sarkánál, a lámpás átkelés magas járdaszegélyéhez állunk be. Oszlopsor akadályozhatja a beállást. Ne igazodjunk a szegélyhez merőlegesen, mert az félköríves. Csak jobb oldali forgalommal kell számolnunk. Átkelünk a kétsávos úttesten.
Szemben falat fogunk, jobbra át, tovább, előre, a Cukor utcai kereszteződésig. Nincs zebra, minimális az átkelés forgalma. Korlátsor fogad a túloldalon.
A bal oldali fal mentén tovább haladunk előre az Irányi utcán, a forgalommal párhuzamosan.
A Veres Pálné utca korlátsorral ellátott lámpás átkeléséhez érkezünk. Félköríves szegélyhez állunk be. Oszlop állhatja utunkat. Átkelünk a távoli saroképület falához. Tovább, előre.
A Váci utca sétálóutcáján, végig a járda szintjén maradva átkelünk a párhuzamos forgalommal. Oszlop állhatja utunkat a túlsó oldalon. Fal mellett haladunk tovább. Leszűkül a járda. Lecsapott saroknál, a Molnár utca korlátsoros átkelőjéhez érkezünk. Nincs zebra, csak bal oldali forgalommal kell számolnunk. Átkelünk a páratlan oldalra.
A falat jobb oldalunkra véve, balra elindulunk a Molnár utcán. Előugró padkák és fellépők zavarhatják meg a közlekedést. Szoros falkövetéssel haladunk. Parkoló automata fémdobozát keressük, amit megkerülve, rövid sima falrészt követve érkezünk a Könyvtár rövid-rámpás bejáratához.