/rendezveny

 

 

 

 

 

 

 

Ég, víz és föld - fotókiállítás
2014-11-19 - 2014-12-10

Nina Mihăilă a budapesti közönség előtt egy fotóválogatással mutatkozik be, melynek alapját az a több ezer fénykép képezi, melyeket egy világkörüli úton és romániai barangolásai során készített. 2013-ban az Ég, víz és föld című kiállítást a bukaresti Cărtureşti Könyvesház Café Verona kávézójában lehetett látni.

A kiállítás 2014. november 19. és december 10. között látogatható az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (1056 Budapest, Molnár u. 11.).


A Budapesti Román Kulturális Intézet szervezésében Nina Mihăilă először fogja zsűritagként Romániát képviselni a november 19–23. között zajló Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. Továbbá, november 22-én, 22.15 órai kezdettel az Uránia Filmszínházban vetítik a „Ploaia / Eső" (1.22 perc) című animációs filmjét.

Nina (Constantina) Mihăilă a bukaresti „Nicolae Grigorescu" Művészeti Akadémián végezte tanulmányait grafika szakirányon, a „I. L. Caragiale" Színház- és Filmművészeti Egyetemen Multimédia és Dizájn tanszékén szerezte mesterdiplomáját, továbbá a „David Ogilvy" Nemzeti Politikatudományi és Közigazgatási Iskolában Kommunikáció és Közönségkapcsolatok oklevelet szerzett. 2013-tól a „I. L. Caragiale" Színház- és Filmművészeti Egyetem doktori képzésére jár. A Romániai Képzőművészek Szövetségének és a Romániai Filmművészek Szövetségének tagja. Számos nemzetközi animációs filmfesztiválon és fotókiállításon vett részt, valamint több szakmai elismerésben részesült, mint például a „European Panorama în Photography" Kodak-díj, vagy a „Pepinieres europeennes pour jeunes artistes" ösztöndíj, Chalon-sur-Saône, Franciaország.

Nina Mihăilă többször is részt vett a magyarországi MEDIAWAVE filmfesztiválon, ez év májusában pedig Komáromban mutatta be „On the Road" című fotókiállítását.

„Nina Mihăilă ízléssel elemzi a víz, az ég és föld kapcsolatát, mindegyikre önálló világként tekint, amelyek ugyanakkor egymástól elválaszthatatlanok. Az esetleges, emberi civilizációra utaló jelek diszkrét ellenpontokként bukkannak fel, a kiállítás képei a lebegő és magányos időtlenségnek állítanak emléket." (Andreea Pîrvulescu)