/rendezveny

 

 

 

 

 

 

 

GREEKPEACE - Az én Görögországom
2019-11-12 - 2020-01-24
kep

Tiry Katalin könyvtáros, amatőr fotós görögországi képeit bemutató kiállítása az Alkotó Könyvtáros sorozat keretében látható az Átriumban 2020. január 24-ig.

Támogató: MKE


Tiry Katalin, könyvtáros és amatőr fotós – ez vagyok én, röviden meghatározva.

Gondolhatnánk, hogy a munkahelyemhez kapcsolódóan alakult ki bennem a fényképezés iránti  vonzalom, hiszen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen dolgozom – de valójában nyilván azért dolgozom éppen itt, mert ez volt az, ami mindig is vonzott és érdekelt.  A fotózás lélekben már gimnazista korom óta életem része – azért csak lélekben, mert noha rendes fényképezőgépem egyáltalán nem volt még (sőt semmilyen sem volt) , de emlékszem, hogy iskolából hazafele menet már akkoriban is sokszor „komponáltam" képeket… Aztán, mikor megkaptam életem első kis Fuji gépét, elkezdtek sorban készülni a fotók… Beneveztem különféle pályázatokra, és igazi sikerélmény, boldogság és büszkeség volt, mikor nyertem is néha, és kiállították egy-egy fotómat!

Ez a mostani alkalom mégis más, hiszen ez életem első önálló kiállítása – remélem, másnak is elnyeri majd a tetszését! Akik engem, illetve minket ismernek, jól ismerik „görögmániánkat" is, tehát nem meglepő, hogy ez a kiállítás kedvenc és imádott Görögországomat mutatja be; természetesen csak egy-egy pillanatot, részletet felvillantva belőle… De Görögország bemutatására egy élet fotóanyaga is kevés lenne, hiszen annyira gyönyörű, izgalmas, és sokarcú hely! Itt és most csak ennyire nyílott alkalom.

Köszönöm a támogatást családtagjaimnak és barátaimnak, kollégáimnak; az OIK-nak, akik lehetőséget biztosítottak a kiállítás bemutatására; az MKE-nak, akik a lehetőségeikhez mérten, és a Taverna Dionysosnak, akik nagylelkűen támogattak!

Külön köszönöm a segítséget és támogatást Monostori Vladimirnek, Polacsek Eszternek, Lehoudis Andreasnak, Szalontai Ábelnek és Oravecz Istvánnak!

Tiry Katalin