/rendezveny

 

 

 

 

 

 

 

műKINCSvadászat - 12. 2. évad
2011-02-24
17:00
kep

Február irodalmi műKINCSe az Országos Idegennyelvű Könyvtárban Móricz Zsigmond kisregénye, Az Isten háta mögött, a "falusi Bovaryné" lesz.

Időpont: 2011. február 24. (csütörtök) 17 óra
Helyszíne: a könyvtár kiállítóterme


Januárban folytatódott a 2010-ben útnak indult biblioterápiás foglalkozás-sorozat, a műKINCSvadászat. Az év első foglalkozásán Ady Endre Köszönöm, köszönöm, köszönöm című versével dolgoztunk, azaz a vers dolgozott inkább bennünk, formált rajtunk. Azt is megvizsgáltuk, hogy hányadán állunk a kéréssel. Vajon kérni vagy (meg)köszönni könnyebb? Mint kiderült, egyik sem egyszerű dolog. A foglalkozás végén a műKINCSvadászok összeállították az aznapi aktuális kívánság-csokrukat, melyben szerepelt a jó egészség, az akaraterő, a lelki harmónia, a nyugdíjazás és a nyugalom, de a munka iránti vágy is, és megjelent a sikeres fogyókúra óhaja csakúgy, mint az aznapi estéhez hasonló jó hangulatú esték igénye hosszú távon.
 

Várjuk továbbra is a régi és új műKINCSvadászokat, azaz azokat, akik szellemük, lelkük frissítésére az irodalom erejét is igénybe szeretnék venni. A korábbi foglalkozásokról összefoglalót és képeket talál az OIK blogjában a Kávészünetben és archívumában, illetve a műKINCSvadász facebook oldalon. Bennünk vérré válik az irodalom!

Sóron Ildikó