/rendezveny

 

 

 

 

 

 

 

műKINCSvadászat 3.
2010-03-25
17:00
kep

A műKINCSvadászaton második alkalommal Stendhal Vörös és fekete című regénye kapcsán karrierről, képmutatásról, számításról, szerelemről beszélgettünk. Legnagyobb meglepetésünkre az elsőre szinte mindenkinek ellenszenvesnek tűnő főszereplőben, Julien Sorelben a beszélgetés végére sok pozitív személyiségvonást is találtunk, melyek közül többet örömmel fedeztünk fel önmagukban is. Végső tanulságként arra jutottunk, hogy nagyon fontos a jó és rossz tulajdonságoknak az aránya a személyiségen belül. Mindenkiben feltűnhetnek időszakosan mások számára kevésbé rokonszenves vonások is, ám az egészséges személyiségben ezek helyes arányban, s meghatározott célok elérése érdekében, egy bizonyos ideig vannak csak jelen. A beszélgetés igen jó hangulatban telt, a résztvevők nagyon szép munkát végeztek. Különösen értékessé teszi ezt az a tény, hogy a résztvevők többsége eddig nem is ismerte egymást.
Ha kíváncsi a regény kapcsán felvetődött rokonszenves és ellenszenves tulajdonságokra, keresse fel a könyvtár blogját, a Kávészünetet!

Márciusban is szeretettel várunk minden érdeklődőt a biblioterápiára! Március "irodalmi műKINCSe" Shakespeare Lear királya lesz.


Azaz a hatalomról és más hasonló "állatfajták"-ról lesz szó a tragédia kapcsán. A mű boncolgatása során igyekszünk kapcsolódási, azonosulási pontokat keresni saját és a műben szereplők élete között. A beszélgetéseken az adott mű élményszintű megismerése a cél, így "A hónap irodalmi műKINCSe" ismerete nélkül is bárkinek, bármikor be lehet kapcsolódni.
A foglalkozásokat Sóron Ildikó biblioterapeuta, a könyvtár tájékoztató könyvtárosa vezeti.

Az időpont 2010. március 25. 17 óra
A helyszín a könyvtár rendezvényterme

Engedjen az irodalom csábításának!