/rendezveny

 

 

 

 

 

 

 

műKINCSvadászat 4.
2010-04-29
17:00
kep

Hans Christian Andersen:
A rút kiskacsa

Márciusban Shakespeare Lear királya volt a műKINCSvadászat témája. A foglalkozáson résztvevők számára Lear egyértelműen a hatalom megtestesítője volt, aki szánalmasan ragaszkodott uralmához. A csoport többsége úgy értékelte, hogy Lear megérdemelte sorsát, ostobán és naivan viselkedett a lányaival, miközben nem ismerte őket eléggé, emiatt őszintén nem is szerethette őket. Azt kapta, amit érdemelt.
A beszélgetés legvégén elképzeltük, mi lett volna, ha nem hal meg Lear és a csoporttagok egy napot vele kettesben tölthettek volna egy zárt szobában. Ön mit tenne ebben a helyzetben? Vigasztalná? Feloldozná? Kérdőre vonná? Szívesen fogadom gondolataikat! Ha kedvük tartja, írják meg a soron.ildiko@oik.hu e-mail címre, hogyan képzelik el Learrel töltött egy napjukat! A foglalkozásról részletesebben olvashat a könyvtárblogjában, a Kávészünetben.

Áprilisban is szeretettel várunk minden érdeklődőt a biblioterápiára!

"A hónap irodalmi műKINCSe" ebben a hónapban Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa című műve lesz.


Mi van akkor, ha más vagy, mint a többi? Csak a mesében lehet kacsából hattyúvá válni? A mű boncolgatása során igyekszünk kapcsolódási, azonosulási pontokat keresni saját és a műben szereplők élete között. A beszélgetéseken az adott mű élményszintű megismerése a cél, így "A hónap irodalmi műKINCSe" ismerete nélkül is bárkinek, bármikor be lehet kapcsolódni.

Az időpont: 2010. április 29. 17 óra,  a helyszín a könyvtár rendezvényterme.

A foglalkozásokat Sóron Ildikó biblioterapeuta, a könyvtár tájékoztató könyvtárosa vezeti. Engedjen az irodalom csábításának!