/rendezveny

 

 

 

 

 

 

 

műKINCSvadászat 5.
2010-05-27
17:00
kep

Áprilisban a műKINCSvadászat keretében volt szerencsénk megismerkedni egy bátor lélekkel. Andersen meséje, A rút kiskacsa, ráébresztett bennünket a másságban rejlő erőkre és a másságból fakadó, az egyénre nehezedő embert próbáló kihívásokra is. Beszéltünk arról, hogy a túl jó és a túl rossz, a túl szép és a túl csúf, de a túl okos és a túlságosan buta is lehet a kirekesztődés elszenvedője. Az érintett közösség, a társadalom reakciója azonban mindkét esetben hasonló: a más akarata ellenére kizáródik az adott közösségből, és gyakran nevetségesség, gúny, csúfolódás tárgya lesz, megbélyegzetté válik. A foglalkozásról részletesebben olvashat a könyvtár blogjában, a Kávészünetben >>
Májusban is szeretettel várunk minden érdeklődőt a biblioterápiára!

Május irodalmi műKINCSe a "legrómaibb költő", Caius Valerius Catullus Carmen 85 (Odi et amo) című verse lesz.


E négysoros mű felforgatta a világirodalmat a benne feszülő végletes érzések erőteljes ütköztetése okán. A beszélgetés során ezeket az érzéseket igyekszünk a felszínre hozni. Segítségül hívjuk ehhez a mű többféle magyar nyelvű változatát is. A biblioterápia lényege, hogy az adott mű élményszintű megismerésére törekszik, így a sorozatba bárki, bármikor bekapcsolódhat.

Az időpont: 2010. május 27. (csütörtök) 17 óra,
A helyszín: a könyvtár rendezvényterme.

A foglalkozásokat Sóron Ildikó biblioterapeuta, a könyvtár tájékoztató könyvtárosa vezeti. Engedjen az irodalom csábításának!