/rendezveny

 

 

 

 

 

 

 

műKINCSvadászat 7.
2010-09-23
17:00
kep

A nyári szünet után további irodalmi műKINCSek felkutatásával folytatódik az Országos Idegennyelvű Könyvtárban a műKINCSvadászat. Ha érdekli, mely művek segítettek bennünket az első félévben és hogy milyen élményekkel gazdagodhattak a foglalkozásokon résztvevők, látogasson el a könyvtár blogjára , a Kávészünetre, ahol megtalálja a találkozásokról készült képes beszámolókat.

Szeptemberben is szeretettel várunk minden érdeklődőt a biblioterápiára!

Szeptember irodalmi műKINCSe Kosztolányi Dezső különleges érzékenységű regénye, az Aranysárkány lesz.


Mi lehet aktuálisabb a tanév kezdetekor, mint ez a fátyolos hangulatú, borzongató mélységű mű? Magányba vesző életek, önmagukból kiforduló fiatalok, célt tévesztett sorsok… Meddig tanár valaki, s hol kezdődik a magánember? Ifjúság = bohóság? Ki, miért is felelős? A kiútkeresés módjai… Mind-mind ma is időszerű, jelen életünket is befolyásoló kérdések, melyekre a regény segítségével keressük a lehetséges, egyénre szabott válaszokat. A beszélgetéseken az adott mű élményszintű megismerése a cél, így bárki, bármikor, akár az adott mű ismerete nélkül is bekapcsolódhat .

Az időpont: 2010. szeptember 23. (csütörtök) 17 óra.
A helyszín: az Országos Idegennyelvű Könyvtár rendezvényterme

A foglalkozásokat Sóron Ildikó biblioterapeuta, a könyvtár tájékoztató könyvtárosa vezeti. Érdeklődni a (1) 318 3688 / 303 telefonszámon illetve a soron.ildiko@oik.hu e-mail címen lehet.

Engedjen az irodalom csábításának!