Varga Judit (1979- ), magyar zeneszerző

„Nehéz pálya a miénk – ismeri el. Nagy szabadságot követel ez a hivatás. Van, amikor egyszer csak jön az ihlet, és az ember lázas komponálásba kezd, ha kell, éjnek évadján. Ezek csodálatos pillanatok. Máskor meg hiába szorít a határidő, végigülöm az éjszakát, mégsem jön a sugallat. Erre szoktam azt mondani: mi, zeneszerzők, az ihlet szolgái vagyunk.”

Számos nemzetközi zongora- és zeneszerzésverseny első helyezettje, szólózongoristaként és kamarazenészként is rendszeresen koncertezik Európa számos országában. Művei már nagyobb fesztiválok keretében is bemutatásra kerültek. Zeneszerzés tanulmányait 2005-ben kitüntetéssel végezte a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, illetve a bécsi Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait zongora, zeneszerzés valamint alkalmazott- és filmzene szakon.

Varga Judit zongoristaként és zeneszerzőként él és dolgozik Bécsben. Széles zongorarepertoárjában a klasszikus zeneirodalom legfontosabb darabjai mellett kortárs új kompozíciók is szerepelnek. Zeneszerzőként különösen érdekli rövidfilmek és színházi előadások megzenésítése, valamint multimédiás rendezvényekre írt kompozíciók.
A zeneszerzés mellett rajzolással és festészettel is komolyan foglalkozik.