/rendezveny

A művészet és a zene gyógyító hatásmechanizmusai
2019-03-27
18:00

Előadó: Bauer Andrea (énekművész, zeneterapeuta)

Helyszín: Rendezvényterem

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni 2019. március 25-ig a következő címen lehet: zupan.veronika@oik.hu

A FÉRŐHELYEK BETELTEK!


„A zenéhez fűződő szoros kapcsolatom, az éneklés, a zeneterápia iránti elköteleződésem, és a keleti filozófiákban való elmélyülés segített engem e munka kidolgozásában. Gyermekkoromat - szimfóniák, - zongora, - balett, és - operaművek társaságában töltöttem. Egyetemi éveim alatt sémi filológusként tett utazásaim által, olyan kultúrákat ismerhettem meg, ahol a légzés és a hang alapvető spirituális elemei a létezésnek és a tudásnak. Zeneakadémiai és klasszikus énekesi, később zeneterápiai tanulmányaim pedig megtanítottak a légzéstechnika és a hangképzés „test és a lélek" egységére. Ezekért a tanulmányokért, tapasztalásokért és érzékelésekért nagyon hálás vagyok.
A gyermekekkel és felnőttekkel történő zeneterápiás, klasszikus előadói, művészi munkám tanított meg arra, hogy foglalkozzam a mindenhol jelenlévő létezés alapjával a légzéssel, és a kifejezés eszközével, a hanggal: egy csecsemő sírásával, egy édesanya ringató dúdolásával, recitálással, klasszikus énekléssel, vagy csak egy hang megrezegtetésével a testben. A létezés, a gyógyítás és az alkotás az, amely ezen előadás kidolgozására ösztönzött engem. Hol van a közös pont, amiben a zene hallgatása, a légzés, a hang és egy ember magánya egymásra találnak? Ahol a magány már nem az áldozati szerep megélése, hanem az alkotó folyamat kezdete, a gyógyulás felé vezető út lehet.

Hogyan segíthet ebben a művészet és miként a zene? Mit jelenthet egy gyermek és egy felnőtt ember életében a meditáció folyamata?" (Bauer Andrea)

Helyszín:
Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtára – „Minősített Könyvtár"
Rendezvényterem
1056 Budapest, Molnár utca 11.
Tel.: (06-1)318-36-88

További információ:
www.oik.hu

zenemutar@oik.hu