/rendezveny

ÉNEKKONCERT
2009-05-28
17:00

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár szeretettel meghívja Önt 2009. május 28-án, csütörtökön 17 órára SZABÓ T. ANNA költő és SINHA RÓBERT gitárművész zenés irodalmi délutánjára


Helyszín: Országos Idegennyelvű Könyvtár kiállítóterem, Budapest, V. ker. Molnár utca 11.

További információ: zsizsmann.eva@oik.hu

Szabó T. Anna költő, író, műfordító. Több napi- és havilapban, különféle antológiákban rendszeresen közöl verseket, esszéket, novellákat. Első kötete, A madárlépte hó 1995-ben jelent meg, amit még négy kötet követett (Nehézkedés 1998, Fény 2002, Rögzített mozgás 2004, Elhagy 2006). Gyermekvers-kötete a Jónás Tamással és László Noémivel közösen írt Formák a tubusból. Műfordítóként többek között William Shakespeare, James Joyce, Sylvia Plath, W. B. Yeats, John Updike, Stuart Parker, Cliwe Wilmer, Beatrix Potter írásait fordította. Munkásságát 2002-ben József Attila díjjal jutalmazták.

Sinha Róbert 2006-ban szerzett diplomát a Holland Királyi Zeneakadémia klasszikus gitár szakán. Mindig is érdekelték a határterületek: a klasszikus zene, a flamenco, a jazz és a népzene különböző kapcsolódási pontjai, illetve az együttműködési lehetőségek más művészeti ágak, például az irodalom, a színház és a táncművészet képviselőivel.
A Hangfestők trió tagjaként Bartók Eszter énekesnővel és Vidák Róbert gitárművésszel koncertezett Európa több nagyvárosában. A 2008-as Zaragozai Világkiállításon a magyar köztársasági elnök jelenlétében és az Aragon Televízió élő közvetítésében ők adták a Magyar Nemzeti Nap nyitókoncertjét.

A költőnő és a gitárművész a 2004-es hollandiai magyar kulturális évad keretében, az amszterdami "Elveszett színházban" (Theater Perdu) lépett fel először együtt. 2008 nyarán, a Szépművészeti Múzeum "Lélek és test" című fotókiállításához kapcsolódóan volt közös műsoruk "Rögzített mozgás" címmel, melyet több közös előadás követett.